Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Σχολή Μηχανικών

Πανεπιστημιούπολη Ι (πρώην ΤΕΙ Αθήνας)

Τμήμα
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ

 
 

›››  

Σπυρίδων Κωστόπουλος

Επίκουρος Καθηγητής

Σπυρίδων ΚωστόπουλοςΟ Σπύρος Κωστόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ΤΕ (ως Τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων) του ΤΕΙ Αθήνας το 2000. Το 2004 έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο στη Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας. Το 2009 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Ιατρικής Φυσικής από το Διεθνές Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ιατρική Φυσική με συνδιοργάνωση του τμήματος Ιατρικής και του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σήμερα είναι Επίκουρος Kαθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Τ.Ε. του ΤΕΙ Αθήνας, στο γνωστικό αντικείμενο της Ψηφιακής Ανάλυσης Ιατρικής Εικόνας. Επίσης, έχει διδάξει επί σειρά ετών σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ΤΕΙ Αθήνας και στο Πανεπιστήμιο Πατρών στα αντικείμενα της επεξεργασίας και ανάλυσης ιατρικής εικόνας καθώς και των συστημάτων υποστήριξης ιατρικής απόφασης και αναγνώρισης προτύπων.

Η ερευνητική του δραστηριότητα περιλαμβάνει τομείς όπως η επεξεργασία και ανάλυση ιατρικών και βιολογικών δεδομένων, η ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης ιατρικής απόφασης και η βιοπληροφορική. Είναι συνεπιβλέπων σε προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές στα αντίστοιχα πεδία. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην ανάλυση πρωτεομικών σημάτων με υποτροφία από το ΙΚΥ. Εργάζεται ως ερευνητής σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα στο τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Έχει περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές. Το επιστημονικό του έργο έχει λάβει περισσότερες από 150 ετεροαναφορές.

E-mail: skostopoulosteiathgr

Βιογραφικό σημείωμα (pdf)