Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό 'Ιδρυμα Αθήνας

Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

Τμήμα
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ  Τ.Ε.
(πρώην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ)

 
 

›››  

Ιωάννης Καλατζής

Επίκουρος Καθηγητής

Ιωάννης ΚαλατζήςΣπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα στον τομέα της Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας, ασχολούμενος με θέματα σχετικά με επεξεργασία τομογραφικής εικόνας στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών καθώς και με ερευνητικά προγράμματα που αφορούσαν σε εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας και αναγνώρισης προτύπων στην ιατρική.

Σήμερα είναι Επίκουρος Kαθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Τ.Ε. του ΤΕΙ Αθήνας, στο γνωστικό αντικείμενο της Επεξεργασίας και Ανάλυσης Ιατρικού Σήματος και Εικόνας. Επίσης, έχει διδάξει επί σειρά ετών σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα σχετιζόμενα με ιατρική στατιστική, αναγνώριση προτύπων και επεξεργασία βιοϊατρικού σήματος και εικόνας.

Έχει 53 ερευνητικές δημοσιεύσεις σε διεθνή ερευνητικά περιοδικά με δείκτη απήχησης, 100 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με σύστημα κριτών ή εθνικών συνεδρίων, 1 βιβλίο και 2 κεφάλαια σε βιβλία, με άνω των 450 ετεροαναφορές όλων των συγγραφέων (h-index=12) στο συνολικό δημοσιευμένο ερευνητικό του έργο από αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά ή πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα επιδοτούμενα από την ελληνική κυβέρνηση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως επιστημονικά υπεύθυνος ή κύριος ερευνητής και είναι συγγραφέας του ακαδημαϊκού βιβλίου «Αλγοριθμικός Προγραμματισμός σε Περιβάλλον MATLAB», εκδ. Ι. Σιδέρης 2016.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με εφαρμογές ανάπτυξης αλγορίθμων στο πεδίο της επεξεργασίας και ανάλυσης ιατρικού σήματος και εικόνας και αναγνώρισης προτύπων, ως μέλος του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Ιατρικού Σήματος και Εικόνας (ΕΙΣΕ) του ΤΕΙ Αθήνας και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Απαγωγής Βιοσημάτων του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Τ.Ε. του ΤΕΙ Αθήνας.

E-mail: ikalatzisteiathgr

Βιογραφικό σημείωμα (pdf)